31 Ocak 2009 Cumartesi

[rumelililer-Rumeli Turkleri] Re: Sayin Soydaslarima hitaben ...

Sayin I.Kazaz ve grup uyelerine,

Ben Ataturkcu oldugumu ve ozellikle bu gruba attigim nedense gruba asilmayan yani gonderilmeyen iletimde su bu diye bos konusmayin mealinde bir lakirti etmistim!

Buna gore,sayin avukatimiz beni bos konusan biri olarak algilamis herhalde:=)

Bir Turk Milliyetcisi kesinlikle bos konusmaz,oyle olanlar sayilari itibariyle pekte kucumsenemez,hatta disaridan gelenlerden bir cogu boyle menfaatkar bazda bir milliyetcilik icat etmisler onu milli suuru gelismemis insanlarada telkin ederek bu milliyetci cuce kesime dahil olmuslardir

Ben simdi sayin Avukatima ve sizlere o ettigim lakirtilarin! Arkasinda neden durdugumu anlatmaya calisacagim;

 

Ozellikle kendilerine "bulgar Turk'u" denmesini istemeyen,bu tabire hassas olduklarini koro halinde ifade eden son kerte Bulgaristan gocen soydaslarim ve onlarla fikir birligi icinde olan digerlerine! sozum;

Turklugu bilmek ben "TURKUM DIYENIN" zorunlulugudur.

Ataturk ne demisti;

"Büyük devletler kuran ecdadimiz, büyük ve sümullü medeniyetlere de sahip olmustur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüge ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur."

Bu kerre,disarida kalmis Turklere boylesine buyuk bir sorumluluk dusmekte degilmidir? peki o sorumlulugun gereklerini onlar yapmislarmidir?

Bunu cihana degil yeni nesil genclere bu suru vermemis olanlara sozum sayin kazaz,

O hususlara simdilik girmiyorum ama gerekirse zannederimki gerekecek mecbur girecegim.

Ben ne demisim? hem geregini yapma hem Turkum de,milli suur edinecek sekilde nesiller yetistir,sIkIstigi anda Turkiye aklina gelsin,kucak acan Anavatana gel,geldikten sonra aralarinda gayri milli tavirlar takin,cocuklarina geldikleri yerde taktiklari yabanci isimlerle hitap et,Ataturk nedense durmamis,iyi anlasinlar diye;
"Yetisecek çocuklarimiza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, herseyden evvel Türkiye'nin istikbaline, kendi benligine, millî an'anelerine düsman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu ögretilmelidir." devam etmis "Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her seyden önce ve kesinlikle Türkçe konusmalidir. Türkçe konusmayan bir insan Türk kültürüne, topluguna bagliligini iddia ederse buna inanmak dogru olmaz."
Bu Sozlerden hem hic haberin olmasin,sordugum zamanda,gavurlar hic bunu ogrenmemizi istemediklerinden bize ogretmedi de,bu bilinci vermesini bulgardan bekleyen zihniyette ol,
Diger taraftan tum milli konulara vakif olan anavatan yurtaslarina "YERLI"diye hitap etme curetini goster,bunu gormeyip bu gercekleri ifade eden bana terbiyesizlikle sucla,bu ne ya yeter sayin Kazaz.
Menfaate dayali acube milliyetcilik icat et,ben buna karsi "aklinizi basiniza alin" tarzinda bir seyler yazayim,ve sizde benim yazimi,disaridan gelen soydaslara anavatanin kapilarini acmayi bir "LUTUF"olarak  anlamlandirarak elestirin!
Elestirimi bu? ben kabul etmiyorum.bu baska bir sey.

Ben hicbir zaman Ataturk"Türkiye Türklerindir." derken,Turk olani kabul etmeyi Lutuf olarak gormem,goremem ancak Turk olmanin gereklerini yerine getirmek sarti ararim,bu sarta uymayan veya muhalefet edeni tabii olarak Turk saymam.bana bu hakki o gerekleri yerine getirmeyen verir.

Devam sayin kazaz,bumu mesleginiz geregi kavradiginiz bir adaletli elestri olarakmi alayim yoksa siyasi gecmisinizden kalma oy icin siyasi manevralari milli konulara karistirmak gafletinde bulunmaniz olarakmi:=)

Sayin Kazaz, Milletleri yükselten bu hususa bir amil daha ilave edelim; Milletlerin kalbinde intikam hissi olmali. Bu alelade bir intikam degil, hayatina, istikbaline, refahina düsman olanlarin zararlarini dermeyi hedef tutan bir intikamdir. Bu soz benim degil Yuce Ataturkundur,gercek anlamda milli suur edinmeyip egemen olan baksa devlet sinirlari icinde yasarken lay lam lom senelerini menfaat pesinde haleflerine gercek Turk milli bilinci vermeyen tam aksi sekilde davranip disarida saglam bir yapi tesis etmemis,gocten sonra AB uyesi olmak icin pasoport pesinde kapilarda coluk cocuk istima olmus(soyledigim gibi buna milli dusunceyle desteklerimi daha oncede belirtmistim) ve Millet olmaktan hic nasibini almamis kuru kalabalik olmaktan ote Turkluge bir faydasi olmayip hatta zararida her donemde olmus kesime ben sahip cikmam, cikana dahi kin duyarim.
Ayrica  kullandiklari "ov" "of" vs.ekleri hususunda;
Elbette öncelikle kendi yaşadıkları yörenin problemleri ile mücadele edeceklerdir. Onları kınayamayız.SOY ADLARININ ardında Ov..,oflar veya i ler onların TÜRK olmadığının işareti değildir.Azerbeycan ^da ,Türkistan'da bile hala Ögür olmalarına karşın soyadlarının ardında bu takılar var. BU eleştirilecek bir şey değil.Çünkü bu onların isteği değil.BU oluşturdukları yapının gereği.Zamanla belli bir düzene oturacaktır.Özgürlükleri sürdüğü sürece.Bu yüzden Balkanlarda yaşamak zorunda olan Türkler yaşadıkları ve tabi oldukları ülkenin yasalarına uymak zorundadırlar.Bu yüzden AKDAŞIMIN BUNU ELE ALIP  BALKANLARDA YAŞAYAN TÜRKLERİ ELEŞTİRMEZİ MAKSADI AŞAN BİR İFADEDİR.diye yazmissiniz,bu iletinizi butunuyle tekrar okumanizi tavsiye ediyorum,bu yazdiklarinizla neyi anlatmak istediginizi daha acik yazin,
Sayin Kazaz,"Profesor" akademik bir unvandir yani bu unvanin kullanilma sinirlari o unvani kullandigi yerle ornek uni.de gecerlidir.Bu unvani baska yerde kullanmayan,nedenini soruncada bu gerekceyi sunan o unvani hak eden degerde eminimki o unvanda tanidiklariniz vardir,benim cok prof.olupta disarda muayenehanesine o unvani yazdirmamis bildigim ornekler var.
Diyorumki,o "ov" veya "of"la biten soy ismini disarida o ismi  ona koyan yasadiklari yerde kullansinlar,bu rumeliler grubunu bulgarlarmi kurdu yoksa,kanunu bu gruba bulgaristanmi koyduki gruba attigi iletide "ov"lu ismini kullaniyor?yoksa bu ismi kullanmaktan memnun da o psikolojiylemi gozleri kor olmus? Bu soruma yanit verirseniz beni aydinlatmis olursunuz sayin kazaz ve grup uyeleri.
Ataturkun bir sozunu burda kullanmak icap edermi acaba "Türk aydinlarinin kendi kendisini bilmemesinden ve baska milletlerde su veya bu sebeple üstünlük oldugunu sanarak, kendini onlardan asagi görmesinden dogmaktadir.Bu yanlis görüse son vermek için Türklügümüzü bütün asaleti ve tarihi ile tanimak ve tanitmak sarttir"
Yine yazdiginiz;3- İmparatorluk topraklarının dışında kalan soydaşların şu andaki öncelikli meselesi olarak Anayurdun şu anda yaşadığı konjonktürel sorunlarına müdahil olmaları beklenemez.maddesi ise benim icin tam bir hayalkirikligi oldu,sizden beklemezdim,bu sozlerinizle ilgili bir uzun yazi yazmam gerekir,hatirlatirsaniz bana dondugum zaman,bunun ne kadar yanlis bir dusunce oldugunu yine Ataturke yedegime alip yazacagim.
Isine gelmeyen milliyetciligi "yok bugun balkanlar o milliyetcilik yuzunden kan revan icinde"diye gruplarda yazip eksik bilgide yurtaslarimi etkileyen zihniyete sahip kisiler esas itibariyle Turkluk bilincinin yerlesmesinde en buyuk engeldir,yazilarimi sizlere bu olasiliktan duydugum dehsetten kaleme aliyorum.

"Tanri nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adalari geri alacagim. Selanik de dahil Bati Trakya'yi Türkiye hudutlari içine katacagim ! diyen Atatürk,bu sahsi menfaat pesinde kosan bir acube milliyetcilik icat eden zihniyetimi isaret etmisti veya onlarmi bunu basaracakti,nerden nereye geldik gordunuzmu muhterem?

Bizim gibi kelaynaklar buyuk kucuk herkese milli suuru,Ataturku,Turklugu ogretmek icin isi gucu birakmis cabaliyoruz,

Benim asagidaki yazima kosulsuz! destek veren bir tek sayin Ozkan'dir,bunun sebebi,Turk milliyetclik ve nasil olmasi gerektigi hususunda herseye vakif oldugundan.

Ben bilmeyenlere en ufak bir sozum hasa olmaz,olmadi ama Hem Turkum deyip hemde dogrulari almak isine gelmeyenler,niyeti olmayanlara sozum hep oldu ve olacak.

Bunu yapmak hem Turk olarak hemde  bu Turk vataninini bana canlarini vererek emanet etmis olan sehitlerimize borcumdur.

Benim cikmam gerekiyor,insallah birkac gun icinde tekrar doner dogrulari tartisiriz,

Ozellikle sayin Kazaz'in inanc o kadarda onemli degil sozu ustunde durarak,o sozun yazildigi mana icerisinde ne kadar yanlis olduguna dair birkac hususu belirtmem gerekiyor.

Sayin Kazaz'in yazdigi birkac konuya hak veriyorum,onlar yasadiklariniz ulkelerin borazanini calanlara hitaben birde kiz verip kiz almama hususunda fikirleri ustelik o yonde tavsiyelerinden! anladigim kadariyla,kendisi Turkiyede guncelini yasamaktan balkanlarda yasayan soydaslarimizin sorunlarina milli cozumlere yabanci kalmis,bu cozum calismalarindan bir kismini Ek'te bulabilirsiniz,
Gonul isterdiki bu soydaslarimiza yabancilara gelin etme,yabanci  "ov"lari eniste etme tavsiyesinde bulunmasaydi,bizim yillar yili o konuda soydaslarimiza cozum onerilerimiz,balkanda yasayan soydas Turklerle,Turkiyede "yerlilerle" pardon yasayan Turklerle arasinda evlilik yolu ile cozulmecek bir bag kurulmasi yonundedir.
Neyse yavas yavas birlikte gorus alisverisi yaparak hal yoluna koyacagiz insallah bu isleri. 
 bu soruna samimi olarak ilgi duyanlar olursa daha kapsamli calismalari ben veya Ozkan Bostanci arkadasimdan alabilir,tabii umurlarinda olan arkadaslarimiz,bizi bosu bosuna mesgul eden arkadaslara biz omuz vermeyiz,vermeyecegiz. 
Sayin Kazaz'in o sozunu Ataturk'un bir sozuyle desteklemek gerek"Milli benligini bulamayan milletler baska milletlerin avi olacaklardir"
Kimseyi kirmak maksadim yok Arkadaslar,
Sayin Kazaz ozelden beni durttu de kasdim yardimci olmak.
Bir kisiye kizdim,oda Ozkan Bostanciya,sabahtan aksama Turkluk hatta balkan Turkleri sorunlari,ne gibi stratejiler izlemeleri konularinda alemi cihana mail bombarmani yapar,bu rumeli grubuna yapmaz,ondan sonra bize kufur ettirir.Kabak senin basinda haberin olsun Sayin Ozkan. 

Hoscakaliniz.

Riyaz GUDER

 

Not; Sayin Kazaz yabanci ulkelere kiz verebilir ama almasi uygun dusmez diye fetfa vermis:=)(saka ha:)

Bu asagidayazdigim bilgilere vakif oldugundan zaar esinlendi, ama padisahlar gibi onlarin guzelliklerinden hadi dayanamayip yararlanin,kiz vermeyin tavsiyesde bulunsaydi daha iyi olmazmiydi:=)

Bu konuyu daha iyi anlamaniz icin,Rus Cagrinin milletine vasiyeti yayimlandi,orda bu hususta ne vasiyet ettigini sizlere aktarsaydi daha memnun olacaktim!

Sayin iskender,bir zahmet Turk milletini hedef alan ve ibret olacak o belgeyi gocmen yurtaslarimizla paylasmanizi istirham ederim,yoksa ben gruba gonderebilirim gorsunlerde akillari baslarina gelsin!

     

I.Murat'ın annesi Bizanslı Horofira yani Nilüfer hatun.....

Yıldırım Bayezıd'in annesi Bulgar Marya yani Gülçiçek hatun.....

Çelebi Mehmet'in annesi Bulgar Olga hatun...

II.Murat'ın annesi Veronika,

Fatih Sultan'ın annesi Sırp Despina yani Huma hatun,

II.Bayezid'in annesi Kornelya,

Yavuz Selim'in annesi; Ayşe takma adlı Pontuslu bir Rum.

Kanuninin annesi; Polonya yahudisi Helga yani Hafza sultan,

II. Selim 'in annesi Yahudi kızı Roksalan yani Hürrem sultan;

III.Murat 'in annesi Yahudi Rasel yani Nurbanu sultan,

III.Mehmet'in annesi Venedikli Bafo yani Safiye sultan;

I.Ahmet'in annesi Yunan Helen yani Handan sultan;

Genc Osman'in annesi Sırp Evdoksiya yani Mahfiruz sultan,

IV.Murat'in annesi Sırp Anastasya yani Mahpeyker sultan,

IV. Mehmet'in annesi Rus Nadya yani Turhan sultan,

II.Suleyman'ın annesi Sırp Katrin yani Dilasub hatun,

II.Ahmet'in annesi Polonya yahudisi Eva yani Hatice sultan,

II.Mustafa'nın annesi Rum Evemia yani Emetullah sultan,

III.Ahmet'in annesi de aynı yani II.Mustafa ile aynı anneden,

I.Mahmut'un annesi Aleksandra yani Saliha sultan,

II.Osman'in annesi Sırp Mari yani Sehsuvar sultan,

III.Mustafa'nın annesi Fransız Janet yani Mihrisah sultan,

 I.Abdulhamit'in annesi Fransiz Ä°da yani Sermi sultan,

III.Selim'in annesi Cenevizli Agnes yani MihriÅYah sultan,

IV.Mustafa'nin annesi Bulgar Sonya yani Sineperver sultan,

II.Mahmut'un annesi Fransız Rivery yani Nakşidil sultan,

 I.Abdülmecit'in annesi Rus yahudisi Suzi yani Bezm-i alem valide sultan,

Abdulaziz'in annesi Roman Besime yani Pertevniyal sultan,

V.Murat'in annesi Fransız Vilma yani Sevkefza sultan,

II.Abdulhamit'in annesi Ermeni Virjin yani Tirimujgan sultan,

Mehmet Resat'in annesi Arnavut Sofi yani Gülcemal sultan,

Mehmet Vahdettin'in annesi Çerkes Henriet yani Gülistan sultan

Riyaz GUDER



28 Ocak 2009 Çarşamba 14:38 tarihinde İskender Kazaz <iskenderkazaz@gmail.com> yazdı:

SEvgili Hemşehrilerim,
Merhaba,herkese güzel ve sağlıklı günler dilerim.
Şu anda ,yani bu cevabı yazdığım platformda ne yazık ki iç açıcı yazılar okumadım.Bu yüzden ben de İmparatorluk zamanında Balkanlarda  yaşamış kökü Anadoluda olan kendini TÜrk olarak kabul eden bir ailenin üstelik oradalarda doğup Anavatn Türkiye'de yaşayan evlat yetiştiren bir kişisiyim.ve bu yazılanlarla bir iki hususu arz etmek istiyorum.
1- Sık sık bir şekilde bel ki farkında olmadan edilen bir alışkanlıkla söylenen," Bulgar Türk'ü,Yugoslav Türk'ü,Yunan Türk'ü gibi terimleri artık bırakalım. Türk her yerde İli ile,töresi ile,dili ile Türk'dür.Bir ırkın bir insan cinsinin adı değildir.10.000 yıldır aynı töre altında birleşmiş,aynı töreyi oluşturmuş ve bu töre ile Devlet oluşturmuş, hiç bir şekilde özünü kaybetmemiş bir milletin adıdır.Bunu Çinli silememiş,Hintli Silememiş,Arap silememiş,Romalı silememiş,Rus silememiş,velhasıl hiçbir Emperyal güç silememiş.BU şu demektir Türk Milleti Kadim bir millettir.Kırılmış ama Bükülmemiş, BU POSTA GURUBUNUN ADI DA AÇIKÇA BUNU GÖSTERİYOR değil mi?  İmparatorluk çökmüş ama insanımız çökmemiş.Direnen direnmeye devam ediyor.Direnemeyen ve ya başka sebeplerle bir kısım insanımız Anavatana göç etmiş.Şimdi neyi paylaşamıyoruz? Anatanımızın olması ne büyük şans ve mutlulktur hiç düşündünüz mü?
Yad ellerde bir zulüm gördük mü en kısa zamanda Anayurda göç etme nimetini kullanmışız.Ama 2. Dünya harbinde Yahudiler kırılırken bir ana vatanları yoktu.Yaşadıkları topraklardan 3000 yıl önce kovulmuşlardı.Neden Çünkü Onlar Millet değillerdi.Ümmetiler.Şimdilerde İsrail diye bir devleti kurmak akıllarına geldi de Millet olmaya çalışıyorlar.Onların tarihinde Millet olmadıkları için hep sürgün vardır.Neden ?Çünkü;Töreleri,illeri ve kadim Milletler gibi kendilerine has dilleri yoktur.Onlar Para ve ticaret yapan bir kavim ve ümmettir de ondan.Ama TÜRK ler de tarihinde böyle bir şeye rastlamazsınız.Neden çünkü her daim Anayurtları ile bağlantılıdırlar.İster Orta Asya olsun ister Anadolu.BU YÜZDEN TÜM RUMELİLİ KARDEŞLERİM ÖZÜNÜZLE GURUR DUYMAKTAN UTANMAYIN.Gurur duyduğunuzdan da şüphe duymuyorum.Günlük yaşamınızda birlikte yaşadığını kavimler ile kendi törenizi ve dilinizi unutarak onların adlarını, onların yaşayış tarzlarını taklit etmeyin.Eğimeyin,kırılısınız ama asla el öpmezsiniz.Benliğinizi muhafaza ediniz.Aileleriniz belki oralarda yüz yıllardır yaşamış olabilir ama bu sizin sadece coğrafi olarak yaşadığınız yerdir. O kadar.Peki bunun aksini yaparsanız(Ki şu anda bazı kardeşlerimiz hangi nedenle olursa olsun kendilerini gizleyerek başka bir kavmin mensubu olduklarını ispat etmeye çalıştıklarını görüyorum tarihi ters yüz edip kendilerini haklı göstermek için çaba saf ediyorlar,tabi bu onların tecihi bizim söylecek sözümüz yok) ne olur? Kimi taklit ediyorsanız o taklit ettiğiniz mensubiyet nasp ettiğiniz millete köle olacaksınız demektir.Oğllarınız onların kölesi kızlarınız onların cariyesi olacaktır.Bundan asla kuşkunuz olmasın.Çünkü onlar sizi dıştan kabul etselerde içten sizi hep harici kabul edeceklerdir.Siz istediğiniz kadar ben Arnavut'um deyin,bir şeylerle bağlantı kurun,siz istediğiniz kadar Ben pomakım,ben slavım deyin,ya da başka bir şey.Hiç bir zaman siz Onlar olmayacaksınız.Taki kökünüzden tamamen kopana kadar.
2- Öte yandan Balkanlarda yaşayan Türkler'in Anavatanda yaşayan Türkler'den ayrısı gayrısı yoktur.Ancak bir farkla, Ana Vatanda yaşayanlar özgür ve göreceli bağımsız,Dışarıda kalmış yaşayanlarda bir o kadar madurdur.Elbette öncelikle kendi yaşadıkları yörenin problemleri ile mücadele edeceklerdir. Onları kınayamayız.SOY ADLARININ ardında Ov..,oflar veya i ler onların TÜRK olmadığının işareti değildir.Azerbeycan ^da ,Türkistan'da bile hala Ögür olmalarına karşın soyadlarının ardında bu takılar var. BU eleştirilecek bir şey değil.Çünkü bu onların isteği değil.BU oluşturdukları yapının gereği.Zamanla belli bir düzene oturacaktır.Özgürlükleri sürdüğü sürece.Bu yüzden Balkanlarda yaşamak zorunda olan Türkler yaşadıkları ve tabi oldukları ülkenin yasalarına uymak zorundadırlar.Bu yüzden AKDAŞIMIN BUNU ELE ALIP  BALKANLARDA YAŞAYAN TÜRKLERİ ELEŞTİRMEZİ MAKSADI AŞAN BİR İFADEDİR.Ancak Karşılığı da Maksadını aşan Gereksiz ifadedir.BU tür Polemiklere girmemek gerek.Elbette bir millet bir insan vücudu gibidir.Bu vücutte Parmak kesilse bütün vücut etkilenir.O yüzden İmparatorluğumuzun daralması neticesi dışarıda kalmış soydaşlarımıza Ana yurdun kapıları açık kalacaktır.Ama bunu lütüf olarak algılatmak ve ya ima etmek yan-lış-tır.
3- İmparatorluk topraklarının dışında kalan soydaşların şu andaki öncelikli meselesi olarak Anayurdun şu anda yaşadığı konjonktürel sorunlarına müdahil olmaları beklenemez.BU yüzden hezeyana kapılmak da doğru olmaz.Örneğin Kosova'da yaşayan imparatorluk tebası yeni bir devlet kurmuştur.Bu devletin bekası Anayurdun önceli meselelerinden biridir.Elinden geldiği,şartların elverdiği miktarda onlara yol gösterici olacak ve destekçisi olacaktır.Ancak bunun dışındaki olaylar ve istekler bireysel düzeyde kalma düzeyindedir maalesef.Bu yüzden onlardan yani Balkanlar daki Türkler'den Anayurt iç politikasına katkıda bulunması beklenemez.Burada yaşayıp Anayurt Vatandaşı olanlara gelince zaten onlar vatandaşlık görevlerini yerine getiriyorlar.Daha fazla ne olabilir ki?
Sonuç: Yukarıda kısaca arz etmeye çalıştığım hususlardan hareketle
a)Türm Balkan Türk'leri Kendilerini Türk kabul ediyorsa isimlerinin sonuna takı takmaları onların Türklüğünü zedelemez.
b)Balkan Türk'leri yaşadıkları Ülkenin kanunlarına uysunlar ama kendi öz benliklerini kaybetmesinler.Ekonomik güçlerini arttıracak önlemleri almakta asla geri kalmasınlar.Bir arada bir birleri ile daha sıkı iş birliği içinde olsunlar.Bu çabayı gösteren kardeşlerine de destek olsunlar.Çocuklarını kendi törelerine göre ve dillerine göre yetiştirme azmini ellerinden bırakmasınlar.İşte bu noktada Anayurttan talepleri olur ise elbette Devlet olarak da, millet olarak da elimizden gelen yardım ne ise o yapılacaktır.
c)Ellerinden geldiğince aile bağlarını kendi aralarında güçlendirsinler.Örneğin Kızlarını verebilirler ama kendi dışındakilerden Kız almasınlar.Sonra Kültür uyuşmazlığı çıkar betbaht olabilirler.
ç)Özlerini unutup kendi isimlerinin dışında yabancı isimleri almamaya gayret göstersinler,bunu yapmazlarsa iki nesil sonra soyları kurur ve artık Ana yurttan da destek bulamayabilirler.İnsani açıdan destek ve yardım bulsalar bile geçici olur.Sonra gerisin geriye dönmek zorunda kalabilirler.
d)Anayurda çocuklarını gönderip mutlaka tahsil yaptırsınlar.Maddi imkanları olmayabilir,Bunun içinaralarında  Geleneksel vakıf kurarak ,vakıf çalışması yaparak bu vakıflardan burslarla tahsile gönderdikleri evlatlarının geçimine de katkıda bulunabilirler.BU çalışmalarında manevi inanaçları ön plana çıkarakak kendi benliklerine zarar vermesinler.Elbette inanç önemli ama ancak öz bundan daha önemli bu gün için.Aynı inançtan başka köklü insanlar ancak kendi çıkarları kadar yardımcı olabilirler.Rüzgarlar ters esmeye başladığı zaman herkes kendi yuvasına çekilir ve onlara umut bağlayanları yanlız başına bırakabilir.
BU yüzden LÜtfen Bu tür gereksiz tartışmaları başlatmayalım,bir birimizi kırmayalım.Bir olalım.Ne demiş büyüklerimiz"
Görüşlerimi sundum.Daha güzel sohbetler,bilgiler umuduyla herkes sağlıcakla kalsın,esenlik içinde olsun.
Saygılarımla
Av.İskender Kazaz

2009/1/27 Murat Utkucu <utkucu00@yahoo.com>
Riyaz Bey,


Bu kadar hakareti ve terbiyesizlik boyutunda cumleleri (fiili livata) siraladiktan sonra kime neyi "arz"  ettiginizi sahsen anlamadim.

Ama sizin milli anlayisinizinn sahiden ulkem icin fena halde tehlike arz ettigi kanaatindeyim.

Balkanlardan ulkemize gelip bu topraklara yerlesmis insanlara bu kadar saygisizca sozleri siraladiktan ve Turkluk adina etnik kimliklerini milliyetlerini soylarini soplarini bu kadar asagiladiktan sonra sahiden ne beklediginizi de anlamadim.

Balkanlar bunun gibi milliyetci anlayislar yuzunden kan revan icinde...

Utkucu


------------------------------------

Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
   http://groups.yahoo.com/group/rumelililer/

<*> Your email settings:
   Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
   http://groups.yahoo.com/group/rumelililer/join
   (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
   mailto:rumelililer-digest@yahoogroups.com
   mailto:rumelililer-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
   rumelililer-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
   http://docs.yahoo.com/info/terms/




--
İskender Kazaz

__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Need traffic?

Drive customers

With search ads

on Yahoo!

Find helpful tips

for Moderators

on the Yahoo!

Groups team blog.

Yahoo! Groups

Everyday Wellness Zone

Check out featured

healthy living groups.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder